Időhurkok házi pálinkával és Mel Gibsonnal, vadnyugat Jack Nicholsonnal, megjósolt gyilkosságok Tom Cruise-zal és Spielberggel

Itt a Mozizgatunk legfrissebb része!
Kovács M. Norbert

2022. június 22. 23:10

Időhurkok házi pálinkával és Mel Gibsonnal, vadnyugat Jack Nicholsonnal, megjósolt gyilkosságok Tom Cruise-zal és Spielberggel

Erre az adásra több olyan filmet is megnéztünk vagy újranéztünk, aminek a központi témája valamilyen formában az idő, jól meg is mondjuk, hogy melyik miért tetszett, vagy miért nem.  

 

Az egyik ilyen a Boss Level – Játszd újra című időhurkos akciófilm, ami a Netflixen érhető el, és még Mel Gibsont is sikerült rábeszélni egy szerepre benne, a másik a meglepően megkapó, új magyar film, a szintén időhurkos Zanox – Kockázatok és mellékhatások, aminek első blikkre akkora ökörség a sztorija, hogy nem tudtunk nem kíváncsiak lenni rá. Utóbbi ráadásul tele van figyelemre méltó magyar előadók jó zenéivel, úgyhogy már csak emiatt sem bántuk meg, hogy időt szántunk rá.  

 

Idén húsz éve mutatták be Steven Spielberg Különvélemény című filmjét, aminek alkotógárdája olyan impozáns nevekből áll, hogy csak na (az adásban fel is soroljuk), és amit a mai napig szívesen nézünk újra, sőt, szívesen is dumálunk róla.

 

Jack Nicholson 1978-ban készített (mármint, nemcsak játszott, de rendezett is!) egy western-vígjátékot (Irány délre!), olyan frizurával és szakállal, hogy már csak emiatt sem lehet elmenni mellette szó nélkül, de hogy ezen kívül jó-e, azt is megmondjuk, mint ahogyan az 1974-es A Parallax-terv és a '75 Agyő, haver! című olasz film is szóba kerül.

 

Meg persze a heti friss mozipremierek, szokás szerint.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!