Hogyan költsünk el 64 milliárd forintnyi dollárt valamire, amire jövőre már senki nem fog emlékezni? Bemutatja a Netflix, főszerepben Gal Gadot, Dwayne Johnson és Ryan Reynolds

A streamingszolgáltató legdrágább filmje mellett ezen a héten is beszélünk még egy csomó mindenről a Mozizgatunk legújabb adásában.
Kovács M. Norbert

2021. november 18. 20:44

Hogyan költsünk el 64 milliárd
forintnyi dollárt valamire, amire jövőre már senki nem fog
emlékezni? Bemutatja a Netflix, főszerepben Gal Gadot, Dwayne
Johnson és Ryan Reynolds

A Netflix csinált egy filmet, aminek az árából négy vagy öt másik kijöhetett volna, és ami se nem izgalmas, se nem látványos, és még csak nem is igazán vicces, pedig nagyon próbálkozik az lenni. Játszik benne három A-kategóriás hollywoodi sztár, két jó pasi és egy gyönyörű nő, ott a nevük a címben, mégis olyan az egész, hogy közben bármennyi ideig nem figyelünk, nem maradunk le semmiről. És erre elköltöttek 200 millió (!) dollárt. Nyilván két akkora film- és moziőrültet, mint Gedzo és én, dühít az ilyesmi, pedig ők még csak nem is a mi pénzünket szórják el baromságra, mint az Orbán-kormány. Az adás első felében erről a filmről beszélgetünk, az a címe, hogy Red Notice, ami a magyar keresztségben a borzalmas Különösen veszélyes bűnözők lett.

 

Az adás második felében szintén két idei filmről beszélünk, ezek a Spencer, ami Diana hercegnő életének egy szakaszát mutatja be, és amiben Kristen Stewart alakítja a főszerepet, meggyőzően, valamint a Cry Macho, amit a 91 (!) éves Clint Eastwood rendezett, és aminek ő maga a főszereplője. Hollywood talán legnagyobb még élő legendája úgy tűnik, nem akar leállni a filmezéssel, és bár nagyon nem ez lett a legjobb filmje, azért még mindig tudunk örülni neki, hogy dolgozik, mert ha abbahagyná, valószínűleg rögtön bele is halna.

 

Mozizgatunk · Negyedik évad - Huszadik rész · 2021.11.17.

 

Aztán előveszünk egy régebbi Jim Jarmusch-filmet is, a Dead Mant, amiben Johnny Depp a vadnyugaton festi be az arcát fekete-fehérben, és ha Johnny Depp és a vadnyugat, akkor sokszor inkább ez, mint A magányos lovas.

 

Két magyar filmről is beszélünk, az egyik a 2014-es Swing, három neves magyar színésznővel és egy negyedikkel, aki A Törőcsik Mari, és amiben Kulka János végtelenül szórakoztatóan alakít transzvesztitát, a másik pedig a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), ami kapcsán kénytelenek voltunk a saját gimnáziumi élményeinket is felidézni, de még ezt követően sem sikerült megfejtenünk, hogy ki kell-e mondani a címben a szmájlit.

Az adás végén szokás szerint a heti premierekről is dumálunk.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!

Címlapon

mutasd mind