Három hétig tart a szegedi könyvhét programdömpingje, három napig megy az önfeledt nosztalgiabuli a Partfürdőn: itt a Szeged Podcast 96. adása!

Könyvhét és Deja Vu Fesztivál a Szeged.hu heti közéleti prodcastsorozatának friss részében.
Kovács M. Norbert

2022. június 03. 20:52

Három hétig tart a szegedi könyvhét programdömpingje, három napig megy az önfeledt nosztalgiabuli a Partfürdőn: itt a Szeged Podcast 96. adása!

Ezen a héten csütörtökön kezdődtek el a 93. Ünnepi Könyvhét szegedi programjai, de jól mutatja a programmennyiséget, hogy a hivatalos megnyitó majd csak jövő csütörtökön, délután fél ötkor lesz Dragomán Györggyel. A szegedi könyvhétről a napokban itt írtunk részletesebben, az adásban pedig felhívtuk a cikkben is idézett Andóczi Balogh Évát, és megkérdeztük a részletekről. És, mint ahogy az neki szokása, beszélt is ezekről bőségesen, de ami ennél is fontosabb, olyan szívből jövő lelkesedéssel és érezhető szeretettel, hogy Gedzóval rögtön kedvünk is lett gyorsan könyvtárba menni.

 

Ahelyett viszont, hogy ennek a hirtelen jött vágyunknak teret engedtünk volna, inkább Éva után felhívtuk a Gábort, mégpedig a Budait, akit Gabriel B-ként és lemezlovasként ismerhet a szegedi éjszakában jártas közönség. Ezúttal nem elsősorban dj minőségében hívtuk, hanem mert ő az idei Deja Vu Fesztivál szervezőinek egyike, és az az ember, aki a háromnapos retrobuli kommunikációjáért felel, így gondoltuk, biztos többet tud nekünk mondani annál, mintha csak felolvasnánk a fesztivál hivatalos oldalán található információkat. Meg persze azért is, hogy Gedzo, aki meg házigazda és színpadi mikorofonosember szerepkörben működik közre a fesztiválon, még egyszer gyorsan át tudja ismételni a legfontosabbakat. 

 

És, ahogyan azt sejteni lehetett, hármunk beszélgetéséből egy, az idei fesztiválon is túlmutató, az elmúlt kb két évtized minket ért szegedi szórakoztatóipari élményeiből szemezgető sztorizgatás lett, aminek kapcsán a többi között az is kiderült, hogy Gedzonak melyik idei fellépőtől van 1980-ból származó magnókazettája, vagy hogy melyik lenne az az előadó a kilencvenes évekből, aki ha valaha fellépne Szegeden, a Deja Vu Fesztiválon, akkor utána Gabriel B-t akár ott helyben el is temethetnék. (Ő mondta így, becsszó!) Vagy például, hogy miért nem jött el végül idén Coolio, aki az idei fesztivál szervezésének kezdetén még úgy tűnt, a legnagyobb sztárja lesz az idei nosztalgiabulinak. 

 

Mindezek mellett persze átbeszéltük a legfontosabbakat is az idei fesztiválról, amiről a következő napokban a Szeged.hu-n egyébként visszatérően lesznek majd még cikkek és fotógalériák.

 

Na, és hogy ezeken felül mi van még a Szeged Podcast friss adásában? A playgomb megnyomása után kiderül.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!