Hamarosan méhek legelnek majd Szeged több városrészében, és ez mindannyiunknak jó lesz – Itt a Szeged Podcast harmincharmadik adása!

Heti közéleti podcast-sorozatunk friss részében a városi környezetgazdálkodási cég vezetőjével, Makrai Lászlóval beszélgettünk, és értetlenül álltunk az össze-vissza szemetelő emberek előtt. Is.

2021. március 19. 22:30

Hamarosan méhek legelnek majd Szeged több városrészében, és ez mindannyiunknak jó lesz – Itt a Szeged Podcast harmincharmadik adása!

2021-ben eldobni a szemetet bárhol, nem csak iszonyatosan ciki, hanem konkrétan az elképesztő bunkóság iskolapéldája, nagyjából erre a megállapításra jutottunk Gedzóval azután, hogy közel egy órát beszélgettünk Makrai Lászlóval, a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. vezetőjével, akivel a többi között Szeged kedvenc szelfifájáról, a Széchenyi téren kivágott platánról, fadoktorokról, teljesen értelmetlen feljelentésekről, a Meki, a kukák és a belvárosi szemetelés összefüggéseiről, valamint például az eldobható maszkokról meg az elképesztő mennyiségű csomagolóanyagokról is beszélgettünk, de azt is megtudtuk tőle, hogy Szegeden 70 ezer fa és 2 millió négyzetméter füves terület van, ami talán egyszer még jól jön majd valami kvízműsorban.

Mindezeken túl a városi környezetgazdálkodási cég vezetőjével beszélgettünk egy Szegeden egészen új kezdeményezésről, az úgynevezett méhlegelőkről, amihez köze van a Mondolo Egyesületnek is, és amiket több városrészben is kialakítanak, azért, hogy tegyenek valamit az ökoszisztémáért, azon belül is a növények beporzását végző rovarokért, amik sokkal fontosabbak az életünkben, mint azt gondolnánk.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 033 · 2021.03.19.

 

Az adás végén a koronavírussal szembeni védettséget igazoló igazolványokról is beszélgettünk, merthogy egyikünk már megkapta a sajátját, amit legszívesebben visszaküldene felbontatlanul, ha nem bontotta volna már fel. Hogy miért, az is kiderül a legfrissebb Szeged Podcastből.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind