Ezen a héten Szeged az ország fesztivál- és bulifővárosa, elkezdődött a legjobb tíz nap az évben! – Itt a Szeged Podcast 92. adása!

Mi másról szólhatna heti közéleti, városi podcastünk, mint a Szegedi Borfesztiválról, amit három év után rendezhet meg újra a város.
Kovács M. Norbert

2022. május 13. 22:10

Ezen a héten Szeged az ország fesztivál- és bulifővárosa, elkezdődött a legjobb tíz nap az évben! – Itt a Szeged Podcast 92. adása!

Ma, és a következő napokban szinte minden a borfesztiválról szól, de hát ez így is van rendjén, három éve várjuk, hogy újra megteljen faházakkal és mosolygó emberekkel a Széchenyi tér.

 

És most végre itt van. Mi másról szólhatna hát a Szeged Podcast is, mint erről. Vendégnek a fesztivál főszervezőjét, Rácz Attilát, a Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetőjét hívtuk, aki a többi között azt is elmondta, hogy hány ember együttes munkája kell ahhoz, hogy létrejöjjön egy ilyen fesztivál, vagy például, hogy egy újon miként juthat be a fesztiválon résztvevő borászatok közé. És még egy csomó érdekességet.

 

És ha nem lenne elég a buliból: ezen a hétvégén még Szegedi Egyetemi Napok is zajlik a Hattyas soron, a Sing Sing-ben pedig péntek este a város egyik hagyományosan hatalmas buliját rendezik meg, jön újra a Wannabe XXL, aki most elindul, az még bőven odaér.

 

Az adás vége felé egy kis politika: Orbán Viktor keretet hirdetett, vagyis megnevezte kormánya tagjait. Érdekes új arcok és jól ismert régiek. Na de mit üzen ez az egész nekünk?

 

Az adásban ezúttal sem Gedzo sem Garai Szakács László nem tudott részt venni, Bod Péterrel kérdeztük Rácz Attilát és beszélgettünk.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!