Ez a világjárvány egy lecke az emberiségnek, hogy készüljön fel ennél sokkal rosszabbra is: Duda Ernő és Falus Ferenc a Szeged Podcast tizennyolcadik adásában!

Gedzo és Kovács M. Norbert két elismert szakemberrel beszélgetett a koronavírus-járvány jelenlegi állásáról heti podcast-sorozatunk aktuális adásában.

2020. december 07. 12:09

Ez a világjárvány egy lecke az emberiségnek, hogy készüljön fel ennél sokkal rosszabbra is: Duda Ernő és Falus Ferenc a Szeged Podcast tizennyolcadik adásában!

Orbán Viktor csütörtökön bejelentette, hogy hétfőn döntések várhatók azzal kapcsolatosan, hogy miként élhetjük majd az életünket a koronavírus-világjárvány miatt a következő időszakban, amibe az év végi ünnepi időszak is beletartozik. Ennek apropóján indokoltnak éreztük, hogy megkérdezzünk két elismert szakembert a járvány jelenlegi állásáról.

Duda Ernő virológus és immunológus professzorral, valamint Falus Ferenc korábbi tiszti főorvossal beszélgettünk arról, hogy mi olvasható ki a jelenlegi számokból, egyáltalán mennyit érnek a naponta nyilvánosságra hozott adatok, mi okozhatta, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat romlott a magyarországi járványhelyzet, hibázott-e a kormány, és ha igen, miben, jelent-e komoly kockázatot, hogy nem zárták be az óvodákat és az általános iskolákat, és hogy milyen viselkedési normákat javasolnak a szakemberek az ünnepi időszakra, amikor a családok találkozni szeretnének majd egymással. Érdemes lenne-e az ünnepekre enyhíteni a korlátozásokon, mekkora bajt okozhat később egy átbulizott szilveszter este? Ezek a kérdések mind szóba kerültek.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 018 · 2020.12.04.

 

Mindezek mellett pedig a fejlesztés és engedélyezés alatt álló vakcinákról is hosszan beszélgettünk, amiktől sokan a megváltást várják. De vajon tényleg remélhetjük-e ezektől, hogy a hatásukra újra visszaállhat az élet a régi kerékvágásba, egyáltalán mennyire bízhatunk meg a különböző, kínai, orosz, amerikai és egyéb fejlesztésű oltóanyagokban?

A téma sokrétűsége és összetettsége miatt a Szeged Podcast eddigi egyik leghosszabb, több mint másfél órás adását rögzítettük, amiben Duda Ernő és Falus Ferenc igyekezett segíteni abban, hogy tisztábban lássuk a közelmúltat, a jelenünket és a közeljövőnket a világjárvány szempontjából.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

Címlapon

mutasd mind