Egyetemisták, akik egy tök jó ötlettel küzdenek az ételpazarlás ellen, és egy szuperelhivatott könyvtáros, aki megkapta a Szeged Kultúrájáért díjat: itt a Szeged Podcast huszonötödik adása!

Heti közéleti podcast-sorozatunk friss adásában Wettstein Albert, a munch.hu társalapítója, Bánfi László, a Propeller söröző-étterem üzletvezetője, valamint Andóczi Balogh Éva, friss Szeged Kultúrájáért díjas könyvtáros volt a vendégünk.

2021. január 22. 20:28

Egyetemisták, akik egy tök jó ötlettel küzdenek az ételpazarlás ellen, és egy szuperelhivatott könyvtáros, aki megkapta a Szeged Kultúrájáért díjat: itt a Szeged Podcast huszonötödik adása!

Valahogy úgy van a Szeged Podcasttel, hogy szinte már rendszeresen valamilyen jeles napra egyik egy-egy új adás, most éppen a magyar kultúra napjára, így emellett nyilván nem tudtunk, és nem is akartunk elmenni szó nélkül. Annyira nem, hogy az adás második felét ennek szenteltük, naná, hogy szegedi szempontból.

De még előtte egy nagyon friss, érdekes és hasznos vállalkozásról beszélgettünk: néhány egyetemistának valamikor nem olyan régen támadt egy ötlete, hogy mit kéne kezdeni a pékségekben, üzletekben, vendéglátóhelyeken a nap végén megmaradt, még jó minőségű ételekkel, úgy, hogy azzal mindenki jól járjon. Ez lett a munch.hu, egy olyan platform, ahol az eladók értékesíthetik a megmaradt ételeiket, a vevők pedig ezt nagyon jelentős kedvezményekkel vásárolhatják meg, a végeredmény pedig az, hogy kevesebb élelmiszer megy a kukába feleslegesen. Ez pedig a környezetnek is hasznos, ami egyáltalán nem utolsó szempont. Az ötlet pofonegyszerű, de azért van benne egy csavar: a meglepetés-faktor.

A munch.hu ról a héten már írtunk, és most részletesen beszélgettünk is a kezdeményezésről az adás első felében Wettstein Alberttel, az egyik társalapítóval, majd a szegedi Bánfi Lászlóval, az ismert belvárosi söröző-étterem, a Propeller üzletvezetőjével, ők ugyanis az elsők között csatlakoztak Szegedről a munch.hu-hoz.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 025 · 2021.01.22.

 

Az adás második felében pedig Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár munkatársa volt a vendégünk, akit idén a magyar kultúra napja alkamából Szeged Kultúrájáért díjjal tüntetett ki Botka László polgármester.

A Somogyi-könyvtár kommunikációjáért felelős szakemberhez jó pár kérdésünk lett volna, ezek nagy részét viszont nem kellett feltennünk, megválaszolta magától, Andóczi Balogh Éva ugyanis olyan lelkesedéssel, elhivatottsággal és szívvel-szerelemmel beszél a hivatásáról, hogy azt egész egyszerűen élvezet hallgatni.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn