Baz Luhrmann úgy meséli el az Elvis-sztorit, hogy az egy percig sem unalmas, Austin Butler és Tom Hanks parádésak

Itt a Mozizgatunk podcast friss adása!
Kovács M. Norbert

2022. június 30. 00:30

Baz Luhrmann úgy meséli el az Elvis-sztorit, hogy az egy percig sem unalmas, Austin Butler és Tom Hanks parádésak

A hét legnagyobb dobása a mozikban egyértelműen Baz Luhrmann Elvis-filmje volt, így ezt mindketten megnéztük és az adás első felében jó részletesen el is mondjuk, hogy mit gondolunk az Austin Butler és Tom Hanks főszereplésével készült, igazán nagyszabású alkotásról. Spoiler: mindkettőnknek tetszett, és nem lepődnénk meg, ha Butler és Hanks is ott lenne jövőre az Oscar-jelöltek között.

 

Aztán beszélünk a hét másik újdonságáról, Scott Derrickson Fekete telefon című filmjéről, aminek Ethan Hawke a főszereplője, és ami nem annyira horror, mint elsőre gondolná az ember, inkább egy kicsit misztikus thriller, ráadásul a jobb fajtából.

 

Gedzo ismét megnézett egy adag csehszlovák filmet, egész pontosan hármat, a Nap, széna-trilógiát, erről élménybeszámol és áradozik ezek kapcsán újfent a csehszlovák filmekről, aztán két 1974-es film is szóba kerül, az egyik A félelem megeszi a lelket című remek német alkotás, a másik pedig az Alain Delon főszereplésével készült Zsarutörténet, aminek másik főszereplője a nemrégiben elhunyt Jean-Louis Trintignant.  

 

Aztán persze, az adás végén, szokás szerint átnézzük, hogy mit adnak a mozik a következő egy hétben.

 

Hallgassa, aki úgy érzi!