A magyar kormány teljesen magára hagyta a turisztikai szektort a koronavírus-járványban: itt a Szeged Podcast hatodik adása!

Hetente jelentkező podcast-sorozatunk központi témája ezúttal mi más lehetne, mint a koronavírus, és annak hatásai.

2020. szeptember 11. 20:42

A magyar kormány teljesen magára hagyta a turisztikai szektort a koronavírus-járványban: itt a Szeged Podcast hatodik adása!

Ha péntek, akkor Szeged Podcast, a Szeged.hu hetente jelentkező beszélgetés-sorozata, amiben mindig olyan témákról dumálunk, ami Szegeden fontos, érdekes, örömteli vagy elszomorító.

Itt a legfrissebb adás:

Szeged Podcast · Szeged Podcast 006 · 2020.09.11.

 

Egyre durvul a koronavírus-járvány második hulláma, soha annyi regisztrált fertőzött nem volt 24 óra alatt, mint ma, ennek megfelelően szinte az egész adás valamilyen formában a járvánnyal foglalkozott. Először beszélgettünk a könnyebb, és örömtelibb témáról:

Süli Andrással, a Rádió 88 egykori sportszerkesztőjével, aki évek óta a CSOMSZISZ, vagyis a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövettség elnöke, munkájáért pedig nemrég elismerést vehetett át az Emberi Erőforrások Minisztériumában a sportért felelős államtitkártól, valamint Kásler Miklós emberminisztertől.

Ennek kapcsán beszélgettünk vele munkájáról, a megyei tömegsportéletről, lehetőségekről, és arról, hogy a koronavírus-járvány mennyire változtatta és nehezítette meg az életüket.

Az adás második felében pedig a turizmusról volt szó: pont ma, pénteken tartottak egy tüntetést a fővárosban, amit részben szegediek szerveztek. A tüntetés célja, hogy rávegyék az Orbán-kormányt, hogy ha már a turisztikai szektor az egész koronavírus-járvány által az egyik leginkább sújtott ágazat, akkor álljon szóba a terület képviselőivel, folytasson velük érdemi kommunikációt, és a járvánnyal kapcsolatos döntéseit az ő érdekeiket, lehetőségeiket figyemelbe véve hozzák meg. Mert erre mostanáig érdemben nem került sor.

A tüntetés szervezőivel csak az adáson kívül tudtunk beszélgetni, de beszámolunk az általuk elmondottakról, valamint a téma kapcsán

vendégünk volt Zsebők Tamás, a szegedi Z(s)eppelin Utazási Iroda tulajdonosa, aki elmondta, lényegében kijelenthető, hogy a kormányzat magára hagyta az ágazat szereplőit a járvány miatt előállt, rendkívül nehéz, szinte kilátástalan helyzetükben.

Az adásban a koronavírus-járvány bizonyos szegedi vonatkozásairól, valamint természetesen hétvégi programokról is szó esett.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn