A húsvétnak sok üzenete van, de a lényege a győzelem a halál felett: Fazakas Attila atya a Szeged Podcast harmincötödik adásában!

Itt a négynapos hétvége, itt a húsvét, emellett heti podcast-sorozatunkban sem tudunk elmenni, de nem is akarunk, ezért felhívtuk a móravárosi és algyői plébánost, aki egy fiatal, modern gondolkodású pap, és beszélgettünk vele egy jót.

2021. április 03. 10:37

A húsvétnak sok üzenete van, de a lényege a győzelem a halál felett: Fazakas Attila atya a Szeged Podcast harmincötödik adásában!

A Szeged Podcastben általában Gedzo és Kovács M. Norbert beszélgetnek aktuális témákról a meghívott vendégekkel, de mit csináljon ez a két ember, ha éppenséggel egyikük sem jártas a vallási kérdésekben, még meg sincs keresztelve ez a két semmirekellő pogány, viszont a kíváncsiságuk végtelen, és meg vannak róla győződve, hogy a húsvét ünnepéről nemcsak ők, de nagyon sokan mások sincsenek elegendő érdemi információ birtokában?

Hát, a legjobb, ha felhívnak egy fiatal, jó fej papot, akivel lehet beszélgetni arról, hogy miről szól ez az ünnep valójában, miért ez a keresztények legfontosabb ünnepe az évben, hogyan egyeztethető össze a húsvét a locsolkodás pogány hagyományával. Mindezeken túl pedig például arról, hogy hogyan kerül egy fiatal pap Sepsiszentgyörgyről Szegedre, egyáltalán miért dönt úgy egy tizenéves romániai magyar srác, hogy a papi hivatást választja, és ha már így döntött, hogy tudott megküzdeni például a cölibátus terhével. Na, meg arról, hogy miért jó dolog a templom mellett a Facebookon is misézni, mennyire nehéz elintézni, hogy wifi legyen még a sekrestyében is, hogyan fogadják a hívek és a paptársak az újításokat, és hogy vajon a koronavírus járvány növelte vagy csökkentette az egyház felé fordulók számát.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 035 · 2021.04.02.

 

Ezekről, és még egy csomó minden másról is beszélgettünk Fazakas Attila atyával, móravárosi és algyői plébánossal, aki a beszélgetés során sokkal többször nevettetett meg bennünket, mint arra előzetesen számítottunk.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn